Velkommen til Moaiku - Relationel Traumeterapi's hjemmeside

Her finder du annoncering af kurser og efteruddannelser i Relationel Traumeterapi i Danmark i 2024 og 2025. Tryk på Danmark i højreknapperne for at se de aktuelle aktiviteter

"Moaiku" er siden 2006 blevet brugt som navn for visionen i denne arbejdsform - og ROF, Ressourceorienteret Færdighedstræning, er blevet brugt som navn for den psykomotoriske færdighedstræning, som er en essentiel del af metoden.
"Moaiku" er et poetisk og visionært navn - det er ikke et navn, der formidler hvilken slags psykoterapi, der bliver navngivet.
Hele metoden er siden 2014 navngivet:

Relationel Traumeterapi - en psykomotorisk, neurocentrisk og system-orienteret metode.
Dette navn placerer metoden indenfor paradigmet Relational Psychotherapy og Relational Body-psychotherapy. Følgende lille artikel introducerer Relational Psychotherapy. Den blev skrevet til en konference i Cambridge i 2007 som jeg, Merete Holm Brantbjerg, deltog på. Paradigmet gav mening - jeg oplevede en umiddelbar resonans og at der blev sat ord på det, som jeg allerede arbejdede med.

I Relationel Traumeterapi kombineres psykomotorisk og neurocentrisk færdighedstræning med gensidig regulering i system-orienteret gruppeproces og med træning i et neutralt verbalt sprog. De 3 aspekter er blevet integreret til en samlet metodik.

Metodeudviklingen har - udover rødderne i psykomotorik - hentet inspiration fra Z-health, fra SCT, Systems Centered Therapy og fra tilknytningsteori.
Det overordnede mål er at etablere systemer (grupper, par, individer), hvor dissociative mønstre kan åbnes op og de tilstande, der har været gemt i dissociation kan reguleres i fællesskab.

Du kan læse en introduktion til metoden under Hvad er Relationel Traumeterapi? De andre højreknapperne giver ligeledes orientering om arbejdsformen i dag. Under Hvad er ROF? er der en opdateret udgave af ROFøvelsesmanual, der beskriver psykomotoriske og kognitive øvelser, der støtter 6 basale nærværs-færdigheder. Du kan downloade den og anvende den til at støtte dit eget nærvær - og anvende den i dit arbejde med klienter, grupper oa

2 podcasts - produceret sommer 2022 - og artikel:

2 korte introduktions-podcasts er tilgængelige her på Soundcloud og på Youtube:

The art of dosing: https://soundcloud.com/brantbjerg/the-art-of-dosing-relational-trauma-therapy - og
https://youtu.be/5NniT_p7O9U

Having a map matters: https://soundcloud.com/brantbjerg/having-a-map-matters-relational-trauma-therapy - og
https://youtu.be/fUUe0FO6_P0

Fokus i podcastene ligger på 2 forskellige aspekter af arbejde med hypo-tilstande: Dosering og orientering.

Artikel: Dansk Pyskoterapeutforenings blad "Tidsskrift for Psykoterapi nr 3 Oktober 2021" er et temanummer om traumer - og blandt artiklerne finder du "Betydningen af et landkort. Differentiering af grader af stress- og traume-reaktioner - og metode-refleksion" - skrevet af Merete Holm Brantbjerg. Du kan downloade artiklen ved at klikke på titlen.

Hvad er mulighederne for efteruddannelse og kurser i Relationel Traumeterapi nu ?:
En gang om året afholdes 5 dages-kurset Intro til Relationel Traumeterapi for psykoterapeuter med Merete Holm Brantbjerg og Kolbjørn Vårdal som lærere.
Dette efteruddannelseskursus giver en mulighed for psykoterapeuter og traumeterapeuter for at få en indføring i specialerne i RTT.
Kurset har været afholdt i 2020, 2022, 2023 og 2024 i 5-dages versionen og i 2021 i en 4-dages version arrangeret af Dansk Psykologisk Selskab for Kropspsykoterapi. Intentionen lykkes - deltagerne får inspiration og dyb egen proces fra de centrale specialer i Relationel Traumeterapi.
Kurserne er eftertragtede, så det er klogt at melde sig tidligt.

Temakurser med Merete Holm Brantbjerg udbydes fortsat i København. Kurserne giver adgang til at få del af den viden, metodik og erfaring, som er samlet i Relationel Traumeterapi - i kortere form.

Kolbjørn Vårdal udbyder kurser, som integrerer neurocentrisk træning som en traumeterapeutisk metode. Skriv til kvaardal@gmail.com hvis du er interesseret i disse NRE kurser og eventuelt andre af Kolbjørns tilbud.

Vi udbyder fortsat internationale online-kurser i RTT online i formatet 7 x 3 timer på onsdage kl 17-20. 26.februar starter kurset "Shame - relating to inner value and cultural context".
Kurset er et Level 2 kursus, som forudsætter forudgående træning i arbejde med hypo-respons. Hvis du ikke har deltaget på grundkurset "Including and awakening hypo-response" eller andre kurser i RTT regi, så kan du købe en special edition af "Including and awakening hypo-response" og dermed kvalificere dig til at deltage på kurset om skam. Gå til www.relationaltraumatherapy.online - sign ind på siden og der finder du både annoncering af hypo-respons kurset og snarest af skam-kurset. Du finder også annoncering af en gratis Q&A session torsdag 28/11 som giver en introduktion til kurset om skam. Titlen er Hypo-states and shame". Du finder info her, når du har signet ind: www.relationaltraumatherapy.online/courses/free-question-s-and-answer-s-event

Online undervisning er et fast element i udbuddet af RTT. Vores erfaring er, at det er muligt at formidle både kropslig færdighedstræning, gensidig arousalregulering, begrebsformidling oa. online.

Podcasts og videoer produceret de sidste år er samlet under Video og Podcast knappen til højre på skærmen. Det meste af materialet har fokus på inklusion af hypo-tilstande. I stress-situationer, er det betydningsfuldt at række ind til de dele af os, som lettest står af, som har sværest ved at tåle pres - og lære noget om hvordan disse dele kan inkluderes, normaliseres og hvordan vi kan bringe energi ind i dem i en dosering, som fungerer.

Kurser i 2025:

26.februar starter online-kurset "Shame - relating to inner value and cultural context". Gå til www.relationaltraumatherapy.online

4.-7.marts - Skjulte livsvalg - teenagefasen i psykoterapeutisk proces - 4-dages temakursus i København - kurset er fuldtegnet med venteliste

3.-6.april - Disgust and anger - 4-dages engelsksproget kursus i København - kurset er fuldtegnet med venteliste

7.-11.maj - Masterclass kursus Systemorienteret gruppeproces som traumeterapeutisk metode - kræver forudgående deltagelse i RTT efteruddannelse

27.-31.august - Masterclass kursus Systemorienteret gruppeproces som traumeterapeutisk metode - kræver forudgående deltagelse i RTT efteruddannelse

12.-16.november - 5-dages indføring i Relationel Traumeterapi for psykoterapeuter - kurset er fuldtegnet - venteliste oprettes når flere melder sig

Tidligere annonceret kursus 17.-19.september 2025 udbydes ikke.

GDPR-loven trådte i kraft 25.maj 2018.
Klik her, og du kan læse hvordan dette firma fortsat passer på dine oplysninger og behandler dem fortroligt og respektfuldt.

Kontakt os gerne hvis der er oplysninger, du savner på hjemmesiden - eller du har vanskeligheder med at finde rundt på den. Skriv til moaiku@brantbjerg.dk, hvis din henvendelse handler om indholdet på siden og til webmaster@brantbjerg.dk