Præsentation og historisk baggrund

Jeg, Merete Holm Brantbjerg, er uddannet afspændingspædagog - eller psykomotorisk terapeut, som det kaldes i dag - fra Skolen for Kropsdynamik i 1978.
En 3,5 år lang mellem-uddannelse.
Jeg har arbejdet med gruppeundervisning og individuelle sessioner siden 1978 - først i min egen forretning og under aftenskolen - derefter fra 1985-2003 i Bodynamic Institute - senere kaldet Bodynamic International. Og derefter i min egen forretning igen.

I Bodynamic-firmaet var jeg del af den kollega-gruppe, som udviklede Bodynamic Analyse - en kropsorienteret psykoterapi - og underviste på efteruddannelser i Danmark og i udlandet.

I 2003 forlod jeg Bodynamic-gruppen og oprettede min egen forretning. Firmaet er en privat ejet virksomhed - grundlagt og ledet af Merete Holm Brantbjerg og navnet er nu RTT Brantbjerg. RTT står for Relationel Traumeterapi.
.
Jeg er medlem af EABP - European Association of Body Psychotherapy og af Dansk Psykoterapeut Forening. Jeg har siddet i DPFs etikudvalg fra 2006 til 2015, fra 2012-2015 som forkvinde sammen med Marianne Bentzen. Jeg er fortsat involveret i etikarbejde i foreningen.

RTT Brantbjerg har siden 2003 dannet ramme om udbud af kurser og efteruddannelser i Danmark, Sverige, Norge, Vancouver i Canda, Holland og England. Udlandsaktiviteten er nu stoppet og delvist erstattet af internationale onlinekurser, som arrangeres gennem et andet firma kaldet RTT online.
Derudover arbejder jeg som supervisor og individualterapeut og laver indimellem kurser for institutioner, arbejdspladser eller interessegrupper.
Mit speciale er at arbejde med stress og traumer. Klik på Hvad er Relationel Traumeterapi?

Læringen fra afspændingspædagog-uddannelsen og fra Bodynamic Analyse udgør i dag en af inspirationskilderne bag min metodeudvikling. En anden væsentlig inspiration kommer fra SCT, Systems Centered Therapy, som jeg har været i træning i siden 2006. Og tilknytningsteori og Relationel Psykoterapi er en tredje. Derudover har jeg i samarbejde med Steen Jørgensen (indtil 2011) og Kolbjørn Vårdal (medundervisere på Efteruddannelse i Relationel Traumeterapi) hentet viden og inspiration til udviklingen af traumeterapeutisk metodik hos en bred vifte af teoretikere og praktikere: Stephen Porges, Jaak Panksepp, Ellert Nijenhuis, Flemming Kæreby o.a.
Jeg betragter i dag min arbejdsform som knyttet til paraplybetegnelserne "Relational Psychotherapy" og "Relational Body-psychotherapy" - og har derfor valgt navngivnigen "Relationel Traumeterapi".

Under Litteratur findes henvisninger til artikler om metodeudviklingen - og også henvisninger til historisk materiale.