Introduktion til Relationel Traumeterapi

En psykomotorisk og system-orienteret arbejdsform

Merete Holm Brantbjerg og Kolbjørn Vårdal introducerer både teoretisk og praktisk denne traumeterapi - udviklet fra 2004 og frem i Skandinavien.

Relationel Traumeterapi sigter mod at opbygge resiliens i forhold til stress- og traume-påvirkning - så evnen til et traumesensitivt nærvær i rollen som hjæpegivende udvikles.
Det er et mål i arbejdsformen at opbygge et gruppefelt, hvor tilstande, der har været holdt i dissociation, kan reguleres i fællesskab. En system-orienteret indfaldsvinkel er integreret i arbejdsformen - og præger styringen af den gruppeproces, der indgår i læringen om traumer.

Den kropslige del af arbejdsformen styrker selvregulerings-kapacitet og konkrete handlefærdigheder.
Det relationelle og systemiske perspektiv fokuserer på udvikling af resonans og evne til deltagelse i gensidig arousal- og emotionsregulering.
Metoden er ressourceorienteret - der arbejdes på at etablere nye erfaringer og prægninger ‚samtidig med at overlevelses-strategier og arousal-tilstande mødes med forståelse, normalisering og værdsættelse.

Terapeuten kommer først:.
Resiliens i mødet med andre mennesker i stress- og traumetilstande udvikles gennem træning i at mestre egne tilsvarende tilstande - i et nutidigt kontaktfelt. Relationel Traumeterapi fokuserer på først at træne terapeuterne i egen mestring i kontakt, for dernæst at kunne møde andre. At kende sine egne hyper- og hypoarousal tilstande og kunne mestre dem i kontakt åbner mulighed for at være der for andre i lignende tilstande - og dermed støtte muligheden for at heling kan ske.
Traumetilstande smitter. Høje arousaltilstande vækker tilsvarende tilstande hos andre.
Den hjælpegivendes evne til at bevare et centreret nærvær i resonans med den anden, når man konfronteres med traumereaktioner, skaber en container og en landingsplatform for alle tilstedeværende.

Kolbjørn Vårdal holder kursus i Oslo 23.-24.september med titlen: "Hvorfor er kroppens språk så viktig i traumeterapi?"
Kurset introducerer Relationel Traumeterapi praktisk og teoretisk.

Efteruddannelse på 16 dage i Relationel Traumeterapi starter i København 9.-11. februar 2018 ‚ fordelt på 4 moduler.

Oplægsholdere: Merete Holm Brantbjerg, kropspsykoterapeut, leder af Moaiku, international underviser ‚ og Kolbjørn Vårdal, kropspsykoterapeut med baggrund fra dans, naturmedicin og pædagogik.

Dato: 22.september 2017 kl 18-20
Sted: Schafteløkken, Zahlkasserer Schafts Plass 1, nær Frogner Plass, Oslo

Deltagelse er gratis Påmelding til moaiku@brantbjerg.dk Hjemmeside: www.moaiku.dk