Malerier:

At udtrykke mig kreativt er for mig en vigtig del af mit liv, som også påvirker mit arbejde.

I maleriet er jeg i et resonansfelt mellem mine indre tilstande, vandet, papiret og farverne - eller andre medier. I terapeutisk arbejde er jeg i et resonansfelt i direkte kontakt med andre. At male har trænet og automatiseret helt andre færdigheder hos mig end de kropsbaserede handlefærdigheder. Når jeg maler træder jeg ind i et rum, hvor viljestyring ikke råder. Der sker ting i nu’et, som jeg ikke kan forudse og styre med min bevidsthed. Denne proces har været ligeså afgørende i min egen heling som de kropslige færdigheder .

Farver har været et indre sprog for mig , siden jeg var barn. Allerede dengang udtrykte jeg følelsestilstande i farver - aldrig figurativt - altid abstrakt. For mig indfanger farver energitilstande, som det er svært eller umuligt at udtrykke fuldt ud i verbalt sprog.
Fra 2000-2009 malede jeg i den teknik, der hedder “vådt i vådt”. Jeg kunne ikke bestemme, hvordan det endelige billede kom til at se ud. Jeg påvirkede farvestrømmene gennem forskellige teknikker - men jeg kunne ikke kontrollere dem. Jeg arbejdede sammen med den organiske proces, som udløses af bevægelserne i vand - og dette samarbejde rummer for mig en erkendelsesproces. Jeg får adgang til intuitiv indsigt bagom sproget, når jeg arbejder på den måde.
Siden 2009 har jeg eksperimenteret med andre udtryksformer både digitalt og i konkrete materialer.

Nedenfor ser du eksempler på uddrag af mine malerier - indfanget med digitalt kamera. Fotograf: Flemming Brantbjerg.
Merete Holm Brantbjerg